Een hand met een papiertje waarop staat 'Hello'

Nieuw bij Achtmaal? Hier zijn antwoorden op 8 vragen

Eelco Siero | 5 min lezen

Ik begrijp dat samenwerken met een nieuw bureau enigszins spannend kan zijn. Als je nog niet met ons (of enig ander bureau) hebt samengewerkt, zijn er misschien vragen. Bij Achtmaal willen dat elke huidige of potentiële partner vertrouwen heeft in onze samenwerking, daarom heb ik de meest gestelde vragen op een rij gezet om je te helpen bij je keuze.

1. Welke diensten bieden jullie aan?

Bij Achtmaal bieden we een scala aan digitale diensten aan, van advies en ontwerp tot optimalisatie en ontwikkeling. We begrijpen dat elke klant unieke behoeften heeft, dus we passen onze diensten aan om aan die behoeften te voldoen. Maar over het algemeen kun je het onderverdelen in het volgende:

  • Advies
  • Ontwerp
  • Optimalisatie
  • Strategie
  • Ontwikkeling
  • Hosting & onderhoud

2. Hebben jullie ervaring in mijn branche?

Waarschijnlijk wel. We hebben samen de afgelopen 10+ jaar aan verschillende soorten projecten gewerkt, in verschillende branches zoals retail, e-commerce, publishing en we staan klaar om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

3. Hebben jullie de capaciteit om mijn account aan te nemen?

Het antwoord is: waarschijnlijk wel. We verfijnen ons werkproces continu, onze digitale infrastructuur is gestroomlijnd en we hebben de toegang tot een zeer getalenteerd team dat veel kan doen. Echter is het ook afhankelijk van het project en de tijdslijn waarin zaken moeten worden opgeleverd.

Disclaimer: We zetten ons met ziel en zaligheid in voor het succes van onze partners, maar we nemen alleen projecten aan waarvan de visie overeenkomt met de onze.

4. Wat zoeken jullie in een samenwerking?

We streven naar langdurige relaties met onze klanten, waarbij we doorlopend samenwerken aan strategieën, creaties, optimalisaties en ontwikkeling.

5. Hoe lang duren projecten?

De doorlooptijd van projecten varieert afhankelijk van de complexiteit, maar we streven altijd naar kwaliteit. We kunnen projecten afhandelen binnen 4-12 weken, afhankelijk van het type project. Echter willen we altijd kwaliteit leveren, dus we nemen geen overhaaste beslissingen of slaan geen stappen over om het voor elkaar te krijgen.

Gemiddelde doorlooptijden

Impact scan en report: 1-2 weken
Websiteontwikkeling: 4-12 weken
App design: 4 weken
Conceptontwikkeling: 4-8 weken

6. Hoe snel kunnen jullie beginnen?

We beginnen meestal 15-30 dagen na ontvangst van een schriftelijke toezegging om samen te werken, maar dit kan variëren afhankelijk van de benodigde voorbereiding.

7. Hoe ziet jullie creatieve proces eruit?

Ons proces is zoveel mogelijk vereenvoudigd en verfijnd om ervoor te zorgen dat het eindresultaat iets is waar iedereen tevreden mee is. We noemen het impact hacking.

Afhankelijk van het type campagne waaraan we samenwerken, kunnen sommige elementen iets verschillen, maar ons proces ziet er over het algemeen zo uit:

1. Ontdekking

Onze reis begint meestal met een ontdekkingsfase van 1 tot 3 weken. Tijdens deze periode duiken we diep in je wereld om je visuele identiteit, merkstem, doelen en concurrenten te begrijpen. We willen de creatieve ruimte volledig begrijpen waarin we zullen werken.

En natuurlijk kijken we naar wat we kunnen verduurzamen. Een belangrijk onderdeel van impact hacking. Onze ‘signature’ strategische aanpak waarbij de ambitie om ook duurzamer te zijn wordt meegenomen in de plannen.

2. Strategieontwikkeling

Of het nu gaat om een productstrategie of campagnestrategie, we bieden creatieve oplossingen voor de problemen die je wilt oplossen. Gedurende deze fase houden we regelmatige tussentijdse evaluaties om ervoor te zorgen dat onze strategische aanbevelingen aansluiten bij je behoeften.

3. Concept- en productontwikkeling

We vertalen de strategie naar een krachtig verhaal, op maat gemaakt voor elk project. We geloven niet in one-size-fits-all oplossingen. Een sterk concept vormt de schakel tussen strategie en de praktische uitvoering. Wij werken aan verschillende disciplines, waaronder copywriting, ontwerp en visuele elementen, om het concept of product te creëren waarmee doelstellingen worden gehaald.

4. Realisatie en distributie

De meest effectieve manier om het concept te valideren, is door het simpelweg uit te voeren. Vooral bij projecten waarbij digitale transformatie een grote rol speelt is dit essentieel.

Dus met de strategie en concept vastgesteld, beginnen we met de productie. Aan het werk!

5. Rapportage

Voor de online duurzaamheidsdoelstellingen beginnen we idealiter met een impact scan en gebruiken de resultaten als uitgangspunt. Hierop baseren we onze voortgangsrapportage en passen we onze aanpak aan om je resultaten te maximaliseren.

6. Terugblik

Aan het einde van het project nemen we de tijd om te reflecteren op wat goed is gegaan, wat we kunnen verbeteren en hoe we willen blijven doorontwikkelen. Het liefst herhalen we dit proces gedurende maanden of kwartalen om de samenwerking die we hebben opgebouwd te verbeteren.

8. Met wie ga ik samenwerken bij Achtmaal?

Voornamelijk met Yvin en Eelco, maar afhankelijk van het project kunnen we strategen, designers, creatieven en ontwikkelaars aanhaken. Wij worden graag een (tijdelijk) onderdeel van de organisatie.

Bovenal zijn we er om je te helpen bij je digitale uitdagingen. Als je meer wilt weten over wie we zijn en hoe we werken, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Ik hoop dat ik een paar van je vragen heb kunnen beantwoorden (of misschien hebben heb ik je zelfs geïnspireerd met nieuwe vragen). Wij als Achtmaal zijn enthousiast over wat we doen en kijken er naar uit om te praten over de projecten waaraan je werkt of de digitale uitdagingen waarmee je te maken hebt. We weten vaak wat werkt en vooral wat niet werkt. Ik hoop dat we in de toekomst de kans krijgen om samen te werken.

Meer updates

Over Eelco

Eelco gelooft in de kracht van technologie en streeft naar de perfecte harmonie tussen design, content en data. Zijn ideeën baseert hij op scherpzinnige inzichten vanuit data, de psychologie en/of wetenschappelijke onderzoeken, maar bij alles wat hij doet, is creativiteit de eindbaas.

Stuur Eelco een e-mail


inspiratie
foto door Vladislav Klapin

Lees verder

Neem contact op

Ook een digitale uitdaging of duurzaam idee?

Heb jij een vraag, een tof idee of heb je gewoon zin in een bak koffie? Wij komen graag in contact met bedrijven en mensen die een mooiere wereld willen, ook online.

Bel ons of stuur een e-mail. We maken graag een afspraak! Je kunt ons ook volgen op Linkedin en Instagram.

Vraag een impact scan aan!